Κάντε κράτηση  

Ποδηλατικές Διαδρομές

Είτε με αγωνιστική διάθεση είτε με διάθεση εξερεύνησης, εδώ στο όμορφο Πήλιο θα επιδοθείτε στο αγαπημένο σας άθλημα και θα ανακαλύψετε μοναδικά Πηλιορείτικα τοπία. Αγροτικοί χωματόδρομοι και όμορφα γραφικά μονοπάτια που εξυπηρετούν τους αγρότες κατά την περίοδο συγκομιδής της ελιάς, κτηνοτρόφους και τους ντόπιους κατοίκους στις καθημερινές τους μετακινήσεις περιμένουν να τα ανακαλύψετε!

Το Karavia Lux Inn προτείνει να ανακαλύψετε με το ποδήλατό σας τα κρυμμένα μονοπάτια μέσα στη φύση ανάμεσα σε χρώματα και αρώματα μοναδικά!

Στο βάθος το απέραντο γαλάζιο ξεδιπλώνεται, μοναδικός χορός αισθήσεων στήνεται μόνο για εσάς. Πρόκειται για ένα πυκνό δίκτυο που διατρέχει το Πήλιο από άκρη σε άκρη. Χρησιμοποιώντας το μεταφερόμαστε με το ποδήλατό μας όχι μόνο από σημείο σε σημείο αλλά και μέσα στην ιστορία και τη φυσική ομορφιά του. Μη διστάσετε να πάρετε το ποδήλατό σας και να χαρείτε αυτές τις τόσο ξεχωριστές διαδρομές. Ή εάν επιθυμείτε ενοικίαση ποδηλάτου ή και οδηγό επικοινωνήστε με τη reception.

Το Karavia Lux Inn αξιοποιώντας αυτό το δίκτυο προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή μέσα από 4 μοναδικές διαδρομές. Προσαρμοσμένες σε διαφορετικά επίπεδα, δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει το Πήλιο από μέσα, να φύγει από τους κεντρικούς δρόμους και την κίνηση. Να αφεθεί στην ησυχία της φύσης και να γνωρίσει τον τόπο! Ξεκινώντας από το Karavia Lux Inn μπορείτε να γνωρίσετε αυτά τα ποδηλατικά μονοπάτια και να ανακαλύψετε τις αντοχές σας αλλά και τη φύση γύρω σας.

Email: contact@bikeorhike.gr tel: +30 6982099620 ή

με τη χρίση της εφαρμογής GPX από
www.montisordo.gr / Email: montisordo@gmail.com
tel: +302423023226 mobile: +30 6977955298

1.   Διαδρομή 1/Οικογενειακή (κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση)


Σε μια οικογένεια υπάρχουν μεγάλες διαφορές, σε χαρακτήρες, προτιμήσεις και φυσική κατάσταση, ωστόσο υπάρχει μια διαδρομή που τους καλύπτει όλους. Η διαδρομή αυτή έχει ένα γνώμονα, να περάσουν όλοι καλά χωρίς να κουραστούν. Σε όλο της το μήκος κινείται μέσα σε ελαιώνες και δίπλα στη θάλασσα. Η απουσία ανηφόρας και η προσεκτική επιλογή των σημείων που συνδέονται την κάνουν βατή για όλους, είναι ιδανική για οικογένειες ή για μια πρώτη σύντομη γνωριμία με το Πήλιο. Πέρα από την ποδηλατική εμπειρία, σε αυτή τη διαδρομή μπορεί να συνδυαστεί και η ιππασία. Φτάνοντας στον Ιππικό Όμιλο Μηλεών αφήνουμε λίγο τα ποδήλατα στη άκρη και γνωρίζουμε μια δραστηριότητα που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την παράδοση του Πηλίου.
Απόσταση: 12,6 χλμ.

Υψομετρική διαφορά: 62 μ.

Η 1η από τις 4 επιλεγμένες διαδρομές έχει ως σημείο αφετηρίας και τερματισμού την παραλία Παράδεισος στο χωριό Κορώπι. Αυτό γιατί εκεί συναντάμε μια ολόκληρη περιοχή που τη διατρέχουν πανέμορφα μονοπάτια και χωματόδρομοι αλλά δεν υπάρχουν ανηφόρες, τουλάχιστον όχι για κάποιον που δε θα τις επιδιώξει. Οι υπόλοιπες τρείς ξεκινούν και τελειώνουν στην είσοδο του Karavia Lux Inn απαλλάσσοντας τους ποδηλάτες από φόρτωμα και μετακινήσεις με αυτοκίνητο.


2.   Διαδρομή 2/Τα ψαροχώρια του Πηλίου (κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση)Τα πρώτα 2 χιλιόμετρα είναι κατηφορικά και μας οδηγούν στην παραλία της Αφήσου. Εκεί έκανε την 1η στάση του ο Ιάσωνας και η Αργοναυτική εκστρατεία, ανεφοδιάστηκε και συνέχισε για την Τροία. Από εκεί εμείς κατευθυνόμαστε νότια. Λίγο έξω από το χωριό συναντάμε την 1η σκληρή ανηφόρα, με ελάχιστο μήκος αλλά πολύ μεγάλη κλίση θα μας φέρει στο σημείο οπού συναντάμε μικρούς κόλπους και ήρεμες παραλίες μέχρι να φτάσουμε στο επόμενο χωριό, το Λεφόκαστρο. Η ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα ή ένας καφές στα γρήγορα είναι μια καλή αφορμή για στάση πριν την ανηφόρα των 9 χλμ. Τα πρώτα 4χλμ μετά την παραλία είναι πιο δύσκολα αλλά μετά το σημείο που συναντάμε τον επαρχιακό δρόμο Βόλου-Αργαλαστής γίνεται πιο ομαλή με εναλλαγές. Το τελευταίο τμήμα της διαδρομής είναι κατηφορικό και αποκαλύπτει μια καταπληκτική θέα του Παγασητικού. Η διαδρομή κινείται 100% σε άσφαλτο και είναι μέτριας δυσκολίας.

  • Απόσταση: 19,3 χλμ.
  • Υψομετρική διαφορά: 538 μ.

3.   Διαδρομή 3/Φράγμα Παναγιώτικο (κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση)Μια διαδρομή που το μεγαλύτερο μέρος της ανηφόρας το έχει στην αρχή. Έτσι στα πρώτα 9 χλμ. έχουμε πάρει ύψος και ακολουθούμε κατηφορικούς χωματόδρομους μέχρι την παραλία. Περνάμε τα Ζερβόχια και άλλους μικρούς οικισμούς. Kινούμαστε μέσα σε ελαιώνες και δίπλα στο τεχνητό φράγμα Παναγιώτικο που υδροδωτεί το Νότιο Πήλιο και σταδιακά δημιουργεί έναν μικρό υδροβιότοπο που φιλοξενεί πουλιά κατά τη μετανάστευση τους και πολλά ακόμα είδη ζώων. Η κατηφόρα μετά το φράγμα θέλει ιδιαίτερη προσοχή λόγω της μεγάλης κλίσης και των διαβρώσεων από τη βροχή αλλά κατεβαίνοντας τη έχουμε την αίσθηση μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στα μυστικά της φύσης. Φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο της ρεματιά ξεκινάει μια ακόμα μικρή ανάβαση για 1400μ. απόσταση. Κατεβαίνοντας από εκεί 7,5 χλμ ευθείας θα χαλαρώσουν τα πόδια και η επιστροφή θα γίνει πιο ανάλαφρη.

  • Απόσταση: 31,2 χλμ.
  • Υψομετρική διαφορά: 835 μ.


 4.   Διαδρομή 4/Περιπετειώδης (κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση)Το Πήλιο χωρίζεται σε τρείς ζώνες σύμφωνα με το υψόμετρο. Από το υψόμετρο 0 και την παραλία μέχρι τα 400 μ. περίπου συναντάμε αποκλειστικά ελιές αλλά και μικρούς οικιακούς κήπους με εσπεριδοειδή και λαχανικά. Λίγο κάτω από τα 400 μ. η ελιά ανακατεύεται με τα πουρνάρια, τις κουμαριές και άλλα θαμνώδη της μεσαίας ζώνης. Από τα 600μ. υψόμετρο και πάνω συναντάμε τα ορεινά αλλά και μια βλάστηση διαφορετική. Πανύψηλα πλατάνια βρίσκονται σε κάθε πλατεία αλλά και όπου υπάρχει νερό. Οξιές, αγριόλευκες και άλλα φυλλοβόλα δημιουργούν στα ψηλότερα σημεία του βουνό ένα εξωπραγματικό σκηνικό με τη φύση να μένει ανεπηρέαστη από τον άνθρωπο και τις παρεμβάσεις του. Ακόμα όμως και στα σημεία που υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση στο Πήλιο είναι σε αρμονία με τη φύση. Έτσι το πέρασμα μας από το Νεοχώρι, τις Μηλιές και τα άλλα χωριά θα είναι μια μοναδική εμπειρία.

  • Απόσταση: 41,4 χλμ.
  • Υψομετρική διαφορά: 1014μ.


Το Karavia Lux Inn παρέχει ένα φιλικό και άνετο περιβάλλον για τους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν της περιοχή με ποδήλατο. Ανήκει στο δίκτυο των Bike Friendly Hotels. Συνεργάζεται με την εταιρία διοργάνωσης υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων Montis Ordo και πέρα από τις προτάσεις για διαδρομές παρέχει δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτων και εξοπλισμού, εκδρομές με οδηγό καθώς και προσαρμοσμένα προγράμματα στις δυνατότητες των επισκεπτών. Με τη βοήθεια ηλεκτρονικού και έντυπου χάρτη που σας παρέχει το Karavia Lux Inn περιπλανηθείτε στο Πήλιο και δείτε μια άλλη οπτική, αυτή του ταξιδιώτη.