Κάντε κράτηση  

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας

Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, η επιλογή για διακοπές στο Πήλιο και η διαμονή στο Karavia-Lux-Inn θα σας αποζημιώσει.

Οι διαδρομές είναι αμέτρητες, διασχίζοντας χωμάτινα μονοπάτια και καλντερίμια, φυτεμένα κυριολεκτικά μέσα σε φυσική οργιώδη βλάστηση.

Με σημείο εκκίνησης το "Karavia Lux Inn", σας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσετε μια ξεχωριστή διαδρομή χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε με μεταφορικό μέσο. Με αφετηρία και τερματισμό το κατάλυμά μας και με τις ανάλογες οδηγίες απο εμάς, θα γνωρίσετε την απίστευτη ομορφιά ενός μικρού φαραγγιού, ονόματι "Φαράγγι του Χαλορέματος" που ενώνει το χωριό των Αφετών με την Άφησσο.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι σε κοίτη ποταμού, κάτω από τη σκιά πλατάνων, δαφνών και αριστερά και δεξιά ατέλειωτους ελαιώνες. Η δροσιά που επικρατεί κατά τη διαδρομή θα σας χαλαρώσει και θα σας ηρεμήσει! Στη διαδρομή θα συναντήσετε ποικιλία άγριων φυτών, ένα ξύλινο χειροποίητο γεφύρι που σας οδηγεί στο χωριό των Αφετών και ένα τοξωτό πέτρινο παλαιό γεφύρι στην έξοδο του χωριού.

Στο πέρασμά μας από της Αφήσσου την πλατεία, θα συναντήσουμε τη βρύση της οποίας το νερό ξεδίψασε το πλήρωμα της Αργού, κατά την Αργοναυτική εκστρατεία. Μην ξεχάσετε πριν μας επισκεφτείτε να έχετε στις αποσκευές σας: κλειστό κατάλληλο παπούτσι, ένα λεπτό αδιάβροχο μπουφανάκι και ένα ελαφρύ σακίδιο.

Επίσης, κάθε Κυριακή στο Πήλιο είναι ξεχωριστή καθώς ο σύλλογος "Φίλοι των Καλντεριμιών", οργανώνει δωρεάν μία πεζοπορία, πραγματικά θα ενθουσιαστείτε από το έργο αυτών των ανθρώπων και την ξενάγηση.

Συμβουλευτείτε το πρόγραμμά του www.friendsofthekalderimi.org - www.facebook.com/southpelion, - info@friendsofthekalderimi.org